wtorek, 19 maja 2015

Curry warzywne z garam masala

Witam,
zapraszam na danie indyjskie.


Będziecie potrzebować:

- 500 gram ziemniaków,
- 250 gram fasolki szparagowej,
- zielona papryczka chilli,
- sól i pieprz,
- ząbek czosnku,
- kurkuma,
- przyprawa garam masala,
- kminek rzymski,
- masło klarowane.


Wykonanie:

1. Na patelni rozgrzewam trzy łyżki oliwy i łyżkę masła.


2. Na tłuszcz wrzucam pokrojoną papryczką chilli, po pół łyżeczki kminu, garam masala i kurkumy.


3. Podsmażam chwilę.


4. Ziemniaki myję dokładnie (możecie je obrać).


5. Kroję w plastry grubości 7 mm.


6. Wrzucam je na patelnię.


7. Solę i pieprzę. Smażę mieszając aż ziemniaki nie otoczą się w przyprawach.


8. Wrzucam fasolkę szparagową. 


9. Duszę na średnim palniku pod przykryciem 20 - 25 minut. Czasem mieszam.


Podaję gorące.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz