Witam,
zapraszam na danie indyjskie.
Będziecie potrzebować:
- 500 gram ziemniaków,
- 250 gram fasolki szparagowej,
- zielona papryczka chilli,
- sól i pieprz,
- ząbek czosnku,
- kurkuma,
- przyprawa garam masala,
- kminek rzymski,
- masło klarowane.
Wykonanie:
1. Na patelni rozgrzewam trzy łyżki oliwy i łyżkę masła.
2. Na tłuszcz wrzucam pokrojoną papryczką chilli, po pół łyżeczki kminu, garam masala i kurkumy.
3. Podsmażam chwilę.
4. Ziemniaki myję dokładnie (możecie je obrać).
5. Kroję w plastry grubości 7 mm.
6. Wrzucam je na patelnię.
7. Solę i pieprzę. Smażę mieszając aż ziemniaki nie otoczą się w przyprawach.
8. Wrzucam fasolkę szparagową.
9. Duszę na średnim palniku pod przykryciem 20 - 25 minut. Czasem mieszam.
Podaję gorące.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz