Witam,
zapraszam na małą przekąskę.
Będziecie potrzebować:
- 100 gram szpinaku (uduszony na łyżce masła to 50 gram),
- 200 gram mąki,
- jedna torebka drożdży instant (7 gram),
- 125 gram sera cheddar,
- jajko,
- 125 ml mleka,
- 15 gram masła,
- sól,
- chilli.
Wykonanie:
1. Do miski wsypuję mąkę, szczyptę soli, drożdże i chilli.
2. Dodaję posiekany ser.
3. Masło roztapiam w garnku.
4. Dodaję mleko.
5. Wbijam jajko. Roztrzepuję widelcem.
6. Do suchych składników wrzucam odsączony szpinak.
7. Dolewam masę jajeczną.
8. Mieszam dokładnie łyżką.
9. Sylikonowe foremki napełniam masą do 2/3 wysokości.
10. Piekę 10 - 12 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.
Podaję jeszcze ciepłe.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz