czwartek, 7 maja 2015

Bułeczki serowo - szpinakowe

Witam,
zapraszam na małą przekąskę.


Będziecie potrzebować:

- 100 gram szpinaku (uduszony na łyżce masła to 50 gram),
- 200 gram mąki,
- jedna torebka drożdży instant (7 gram),
- 125 gram sera cheddar,
- jajko,
- 125 ml mleka,
- 15 gram masła,
- sól,
- chilli. 


Wykonanie:

1. Do miski wsypuję mąkę, szczyptę soli, drożdże i chilli.


2. Dodaję posiekany ser.


3. Masło roztapiam w garnku.


4. Dodaję mleko.


5. Wbijam jajko. Roztrzepuję widelcem.


6. Do suchych składników wrzucam odsączony szpinak.


7. Dolewam masę jajeczną.


8. Mieszam dokładnie łyżką.


9. Sylikonowe foremki napełniam masą do 2/3 wysokości.


10. Piekę 10 - 12 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.


Podaję jeszcze ciepłe.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz