wtorek, 5 maja 2015

Cake pops - przepis bazowy

Witam,
zapraszam na lizaki z ciasta.



Będziecie potrzebować:

- opakowanie herbatników,
- 80 gram serka mascarpone,
- 25 gram czekolady białej.


Wykonanie:

1. Herbatniki rozkruszam na drobne w moździerzu.


2. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej.


3. Wlewam ją do ciastek.


4. Dodaję serek.


5. Łyżką zagniatam ciasto do momentu aż będzie miało jednolity kolor. Odstawiam na 5 minut.


6. Jeżeli posiadacie formę do cake pops-ów, wypełnijcie ją po brzegi.


7. Zamknijcie i wsadźcie patyczki.


8. Jeśli nie posiadacie formy, musicie ulepić ręcznie kulki, wielkości orzecha włoskiego.


9. W tych kulkach mocuję się patyczki najpierw zamaczając je w płynnej czekoladzie.


10. Cake pops-y wkładam do lodówki na około 3 godziny. 


Gotowe lizaki dekoruję według uznania.
Smacznego!

Zdjęcia finalne pochodzą z www.buttercream.com.au oraz www.ofeminin.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz