Witam,
zapraszam na lizaki z ciasta.
Będziecie potrzebować:
- opakowanie herbatników,
- 80 gram serka mascarpone,
- 25 gram czekolady białej.
Wykonanie:
1. Herbatniki rozkruszam na drobne w moździerzu.
2. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej.
3. Wlewam ją do ciastek.
4. Dodaję serek.
5. Łyżką zagniatam ciasto do momentu aż będzie miało jednolity kolor. Odstawiam na 5 minut.
6. Jeżeli posiadacie formę do cake pops-ów, wypełnijcie ją po brzegi.
7. Zamknijcie i wsadźcie patyczki.
8. Jeśli nie posiadacie formy, musicie ulepić ręcznie kulki, wielkości orzecha włoskiego.
9. W tych kulkach mocuję się patyczki najpierw zamaczając je w płynnej czekoladzie.
10. Cake pops-y wkładam do lodówki na około 3 godziny.
Gotowe lizaki dekoruję według uznania.
Smacznego!
Zdjęcia finalne pochodzą z www.buttercream.com.au oraz www.ofeminin.pl



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz