Witam,
zapraszam na lekki obiad.
Będziecie potrzebować:
- dwa patroszone pstrągi (bez głów),
- cytryna,
- zielona pietruszka,
- pieprz,
- masło,
- czosnek.
Wykonanie:
1. cztery ząbki czosnku przecieram do miseczki.
2. Dodaję trzy łyżki masła.
3. oraz trochę posiekanej zielonej pietruszki. Solę i pieprzę mocno. Mieszam.
4. Rozdzielam na pół. Wkładam wewnątrz dokładnie umytych ryb.
5. Dodaję po dwa plasterki cytryny.
6. Układam ryby na papierze do pieczenia. Solę i pieprzę z wierzchu.
7. Zawijam szczelnie i układam w formie do pieczenia.
Piekę 20 - 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz