czwartek, 9 kwietnia 2015

Pstrąg pieczony w czosnku i cytrynie

Witam,
zapraszam na lekki obiad.


Będziecie potrzebować:

- dwa patroszone pstrągi (bez głów),
- cytryna,
- zielona pietruszka,
- pieprz,
- masło,
- czosnek.


Wykonanie:

1. cztery ząbki czosnku przecieram do miseczki.


2. Dodaję trzy łyżki masła. 


3. oraz trochę posiekanej zielonej pietruszki. Solę i pieprzę mocno. Mieszam.


4. Rozdzielam na pół. Wkładam wewnątrz dokładnie umytych ryb.


5. Dodaję po dwa plasterki cytryny.


6. Układam ryby na papierze do pieczenia. Solę i pieprzę z wierzchu.


7. Zawijam szczelnie i układam w formie do pieczenia.


Piekę 20 - 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz