wtorek, 21 kwietnia 2015

Pałki kurczaka z cebulą

Witam,
zapraszam na soczystego kurczaka.


Będziecie potrzebować:

- sześć udek z kurczaka,
- dwie cebule,
- sól i pieprz,
- chilli,
- curry,
- sos terijaki.


Wykonanie:

1. Z kurzych udek zdejmuję skórę.


2. Posypuję solą, pieprzem, curry i chilli. Odstawiam na godzinę.


3. Na oliwie blanszuję krążki cebuli.


4. Do rękawa foliowego wkładam kurczaka.


5. Zalewam go pięcioma łyżkami sosu terijaki.


6. I dorzucam cebulę.


7. Zamykam rękaw foliowy. Mieszam zawartość poprzez podrzucanie go.


8. Piekę 35 - 40 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz