Witam,
zapraszam na zjawiskowy dodatek.
Będziecie potrzebować:
- czekolada mleczna,
- oliwa z oliwek.
oraz:
- imbir, cynamon, kardamon,
- dekoracje cukiernicze,
- ananas kandyzowany,
- laski cynamony, anyż w gwiazdkach
- i co tylko znajdziecie w kuchni lub spiżarni.
a także:
- łyżeczki plastikowe lub drewniane,
- małe, plastikowe kubeczki.
Wykonanie:
1. Czekoladę łamię w kostki. Wrzucam do garnka do kąpieli wodnej.
2. Rozpuszczam mieszając od czasu do czasu.
3. Dodaję łyżkę oliwy. Mieszam.
4. Czekoladę rozlewam do czterech plastikowych kubeczków.
5. W każdy kubeczek wbijam łyżeczkę. Podpieram je (u mnie akurat o frytkownicę) tak, aby łyżeczki były ułożone prostopadle do powierzchni blatu.
6. Lekko podeschniętą czekoladę dekoruję dowolnie wybranymi dodatkami. Zostawiam do całkowitego zaschnięcia.
7. Przed podaniem lekko ogrzewam kubeczek w dłoniach i wyjmuję czekoladę razem z łyżeczką.
Czekoladę rozpuszczam w kawie albo ciepłym mleku.
Czekoladę rozpuszczam w kawie albo ciepłym mleku.
Smacznego!
Zdjęcie końcowego efektu (bo moje nie wyszło) pochodzi z www.strudelandcream.com
Zdjęcie końcowego efektu (bo moje nie wyszło) pochodzi z www.strudelandcream.com

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz