piątek, 20 marca 2015

Gulasz wołowy z fasolką szparagową

Witam,
zapraszam na zdrowszą wersję gulaszu.


Będziecie potrzebować:

- 400 gram mięsa wołowego,
- sól i pieprz,
- po 100 gram fasolki szparagowej żółtej i zielonej,
- por,
- oregano, papryka słodka,
- liście laurowe,
- ziele angielskie,
- mąka.


Wykonanie:

1. Opłukane mięso kroję na mniejsze kawałki.


2. Solę, pieprzę i obsypuję oregano i papryką. Mieszam, odstawiam na godzinę.


3. Obsypuję dwiema łyżkami mąki.


4. Wrzucam na rozgrzaną oliwę.


5. Dokładam dwa liście laurowe i trzy ziela. Smażę do chwili, aż mięso nie nabierze rumianego koloru.


6. Podlewam trzema szklankami wody. Duszę na niezbyt dużym ogniu przez godzinę.


7. Dorzucam drobno posiekanego pora.


8. Oraz obie fasolki. Duszę jeszcze 15 minut.


Przed podaniem wyjmuję ziele i liście.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz