Witam,
zapraszam na prawdziwą włoską zupę.
Będziecie potrzebować:
- sól i pieprz,
- puszka białej fasoli,
- pół cukinii,
- 50 gram brukselki,
- 25 gram marchewki,
- 50 gram fasolki szparagowej,
- 25 gram groszku zielonego,
- pietruszka,
- cebula,
- pomidor,
- zielona pietruszka,
- por,
- seler naciowy,
- dwa ząbki czosnku.
Wykonanie:
1. Bulion przelewam do garnka i zagotowuję.
2. Dokładam do niego brukselkę i pokrojony w półcentymetrowe plasterki seler naciowy.
3. Dorzucam cieniutkie krążki pora.
4. Dokładam też pokrojoną w kostkę pietruszkę i cieniutkie plasterki ząbków czosnku.
5. Następnie przekrojoną na pół cebulę i pokrojoną w kostkę cukinię.
6. Potem wkładam fasolkę i posiekaną zieloną pietruszkę.
7. Na koniec wrzucam groszek, fasolę białą oraz obranego i pokrojonego w kostkę pomidora.
Gotuję wszystko jeszcze 5 minut.
Przed podaniem wyjmuję cebulę, solę i pieprzę.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz