środa, 25 lutego 2015

Włoska zupa minestrone

Witam,
zapraszam na prawdziwą włoską zupę.


Będziecie potrzebować:

- sól i pieprz,
- puszka białej fasoli,
- pół cukinii,
- 50 gram brukselki,
- 25 gram marchewki,
- 50 gram fasolki szparagowej,
- 25 gram groszku zielonego,
- pietruszka,
- cebula,
- pomidor,
- zielona pietruszka,
- por,
- seler naciowy,
- dwa ząbki czosnku.


Wykonanie:

1. Bulion przelewam do garnka i zagotowuję.


2. Dokładam do niego brukselkę i pokrojony w półcentymetrowe plasterki seler naciowy.


3. Dorzucam cieniutkie krążki pora.


4. Dokładam też pokrojoną w kostkę pietruszkę i cieniutkie plasterki ząbków czosnku.


5. Następnie przekrojoną na pół cebulę i pokrojoną w kostkę cukinię.


6. Potem wkładam fasolkę i posiekaną zieloną pietruszkę.


7. Na koniec wrzucam groszek, fasolę białą oraz obranego i pokrojonego w kostkę pomidora. 
Gotuję wszystko jeszcze 5 minut.


Przed podaniem wyjmuję cebulę, solę i pieprzę.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz