Witam,
zapraszam na wyśmienitą kolację.
Będziecie potrzebować:
- serek camembert,
- oliwa,
- nektarynka,
- zielona pietruszka,
- suszone chili w płatkach,
- miód.
Wykonanie:
1. Na dno kokilki do zapiekania sera wlewam łyżkę oliwy.
2. Z sera odkrawam samą górną skórkę. Siekam ją dość drobno.
3. Nektarynkę dzielę na ósemki.
4. Na środek kokilki wkładam ser, naokoło dodaję pokrojoną skórkę a na górę układam nektarynkę.
5. Posypuję całość posiekaną pietruszką i odrobiną chili.
6. Z góry polewam dwoma łyżkami miodu.
Zapiekam 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Podaję z podpieczoną bułką.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz