wtorek, 26 sierpnia 2025

Zapiekany camembert z nektarynką

Witam,

zapraszam na wyśmienitą kolację.

Będziecie potrzebować:

- serek camembert,

- oliwa,

- nektarynka,

- zielona pietruszka,

- suszone chili w płatkach,

- miód.


Wykonanie:

1. Na dno kokilki do zapiekania sera wlewam łyżkę oliwy.


2. Z sera odkrawam samą górną skórkę. Siekam ją dość drobno.


3. Nektarynkę dzielę na ósemki.


4. Na środek kokilki wkładam ser, naokoło dodaję pokrojoną skórkę a na górę układam nektarynkę.


5. Posypuję całość posiekaną pietruszką i odrobiną chili. 


6. Z góry polewam dwoma łyżkami miodu.


Zapiekam 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Podaję z podpieczoną bułką.
Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz