poniedziałek, 25 sierpnia 2025

Pieczarki z grilla

Witam,

zapraszam na doskonały dodatek do mięs.

Będziecie potrzebować:

- pieczarki,

- oliwa,

- sól i pieprz,

- serek kanapkowy,

- boczek i plastrach,

- dwa ząbki czosnku,

- dowolne zioła.


Wykonanie:

1. Do miski wsypuję po łyżeczce soli i pieprzu oraz dwie łyżki posiekanych ziół.


2. Zalewam i 50 ml oliwy. Mieszam.


3. Wrzucam do tego pieczarki pozbawione ogonków (odkładam je do innego dania).


4. Każdą pieczarkę faszeruję serkiem kanapkowym.


5. Zawijam szczelnie w plaster boczku.


6. Grilluję na rozgrzanej płycie grilla aż boczek będzie chrupiący.


Podaję jeszcze ciepłe.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz