Witam,
zapraszam na zdrowe kanapki.
Będziecie potrzebować:
- bób,
- pestki dyni,
- oliwa,
- sól i pieprz,
- czerwona cebula,
- cytryna,
- mięta,
- bagietka,
- wędzonka krotoszyńska (opcjonalnie).
Wykonanie:
1. Bób gotuję w osolonym wrzątku.
2. Do miski wsypuję łyżeczkę mięty suszonej.
3. Rozgniatam ją w palcach na drobny pyłek.
4. Wyciskam sok z połowy cytryny.
5. Dwie garście pestek dyni smążę na suchej patelni.
6. Do mięty dodaję posiekaną cebulę.
7. Dwie łyżki oliwy i sok z cytryny.
8. I wrzucam ugotowany bób.
11. Dosypuję pestki dyni.
12. Na kromki bagietki z pastą mogę dodać podsmażone kawałki wędzonki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz