piątek, 1 czerwca 2018

Rzodkiewki w bułce tartej

Witam,
zapraszam na zjawiskowy dodatek do obiadu.


Będziecie potrzebować:

- pęczek rzodkiewek,
- cukier,
- sól,
- pół cytryny.
- masło,
- bułka tarta,
- trochę koperku.


Wykonanie:

1. W garnku zagotowuję wodę z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, solą i łyżeczką cukru.


2. Rzodkiewki myję, odkrawam liście i końcówkę z korzonka. Przekrawam na pół.


3. Wrzucam do gotującej się wody na 8 - 10 minut.


4. Odcedzam na sitku.


5. W tym czasie, do tego samego, osuszonego garnka wrzucam dwie łyżki bułki tartej. Podsmażam ciągle mieszając.


6. Dokładam trzy łyżki masła.


7. Dorzucam rzodkiewki i posiekany koperek.


Mieszam i od razu podaję.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz