Witam,
zapraszam na zjawiskowy dodatek do obiadu.
Będziecie potrzebować:
- pęczek rzodkiewek,
- cukier,
- sól,
- pół cytryny.
- masło,
- bułka tarta,
- trochę koperku.
Wykonanie:
1. W garnku zagotowuję wodę z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, solą i łyżeczką cukru.
2. Rzodkiewki myję, odkrawam liście i końcówkę z korzonka. Przekrawam na pół.
3. Wrzucam do gotującej się wody na 8 - 10 minut.
4. Odcedzam na sitku.
5. W tym czasie, do tego samego, osuszonego garnka wrzucam dwie łyżki bułki tartej. Podsmażam ciągle mieszając.
6. Dokładam trzy łyżki masła.
7. Dorzucam rzodkiewki i posiekany koperek.
Mieszam i od razu podaję.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz