Witam,
zapraszam na prostą zupę.
Będziecie potrzebować:
- pęczek koperku,
- makaron,
- dwa jajka,
- sól i pieprz,
- śmietanka 30 %,
- marchewka z bulionu,
Wykonanie:
1, Odkrawam 2/3 koperku od strony łodyg, drobno siekam.
2. Wrzucam do garnka na roztopione masło klarowane. Blanszuję.
3. W między czasie jajka gotuję na twardo.
4. Blanszowany koper zalewam bulionem. Zagotowuję.
5. W osobnym garnku gotuję makaron.
6. Do gotującego bulionu wrzucam pokrojoną marchewkę.
7. Oraz końcówkę posiekanego koperku, sól i pieprz.
8. Dolewam trochę śmietanki. Gotuję nie doprowadzając do wrzenia.
Podaję z jajkiem i makaronem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz