wtorek, 5 grudnia 2017

Zupa koperkowa

Witam,
zapraszam na prostą zupę.


Będziecie potrzebować:

- pęczek koperku,
- makaron,
- dwa jajka,
- sól i pieprz,
- śmietanka 30 %,
- marchewka z bulionu,


Wykonanie:

1, Odkrawam 2/3 koperku od strony łodyg, drobno siekam.


2. Wrzucam do garnka na roztopione masło klarowane. Blanszuję.


3. W między czasie jajka gotuję na twardo.


4. Blanszowany koper zalewam bulionem. Zagotowuję.


5. W osobnym garnku gotuję makaron.


6. Do gotującego bulionu wrzucam pokrojoną marchewkę.


7. Oraz końcówkę posiekanego koperku, sól i pieprz.


8. Dolewam trochę śmietanki. Gotuję nie doprowadzając do wrzenia.


Podaję z jajkiem i makaronem.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz