Witam,
zapraszam na sałatkę na ciepło.
Będziecie potrzebować:
- 1 kg fioletowych ziemniaków,
- bób,
- dwa jajka,
- sól i pieprz,
- oliwa ziołowa,
- 1,5 cebuli czerwonej,
- dwa ząbki czosnku,
- mięso z gotowanego kurczaka,
- pietruszka zielona,
- jogurt naturalny.
Wykonanie:
1. Ziemniaki obieram, myję i kroję w półcentymetrowe plasterki.
2. Rozkładem na blaszce do pieczenia wysmarowanej oliwą.
3. Solę i wstawiam do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na 25 minut.
4. Dwie garście bobu gotuję w osolonej wodzie.
5. Obieram go.
6. Na patelni, na oliwie blanszuję cebule.
7. Dokładam posiekany czosnek.
8. Do tego dodaję drobno porwane mięso kurze. Smażę kilka minut.
9. Do tego dorzucam bób.
10. Wrzucam ziemniaki.
11. Oraz pietruszkę. Mieszam dokładnie i od razu odstawiam z palnika.
Danie podaję udekorowane kleksami jogurtu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz