Witam,
zapraszam na obiad po chińsku.
Będziecie potrzebować:
- makaron ryżowy,
- kapusta Pak - Choi,
- sól,
- imbir mielony,
- papryka chili,
- brokuł,
- groszek,
- dwa ząbki czosnku,
- sos sojowy,
- olej kokosowy.
Wykonanie:
1. Na patelni rozgrzewam dużą łyżkę oleju kokosowego i wrzucam na nią kawałki brokuła i pokrojony w plasterki czosnek.
2. Dosypuję po szczypcie imbiru i papryki chili.
3. Smażę kilka minut.
4. Od umytej kapusty odkrawam białe części od dolnej strony.
5. Wrzucam je na patelnię, smażę kilka minut.
6. Dodaję groszek, smażę kolejnych kilka minut.
7. Dodaję górne części liści, smażę znowu kilka minut.
8. Dosypuję trochę soli, dolewam dwie łyżki sosu sojowego oraz pół szklanki wody. Zagotowuję.
9. Wkładam makaron ryżowy i duszę jeszcze 5 minut mieszając.
Odstawiam makaron z patelnią jeszcze na kilka minut, żeby makaron zmiękł.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz