Witam,
zapraszam na zielone warzywa.
Będziecie potrzebować:
- fasolka szparagowa,
- sol i pieprz,
- płatki kukurydziane,
- mleko,
- jajko,
- migdały w płatkach,
- pietruszka zielona,
- olej.
Wykonanie:
1. Do blendera wsypuję trzy łyżki płatków kukurydzianych.
2. Dosypuję trzy łyżki płatków migdałów.
3. Dodaję sól, pieprz i dużą szczyptę pietruszki. Mielę.
4. Z fasoli odkrawam końcówki.
5. Gotuję ją al'dente w osolonym wrzątku.
6. Na głęboki talerz wbijam jajko i dosypuję zawartość blendera.
7. Dolewam trzy łyżki mleka, mieszam dokładnie.
8. Ugotowaną i odcedzoną fasolkę wrzucam do panierki, mieszam widelcem.
9. Przekładam na kilka chwil do rozgrzanego oleju.
Podaję jeszcze gorącą.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz