środa, 8 lutego 2017

Smażona fasolka szparagowa

Witam,
zapraszam na zielone warzywa.


Będziecie potrzebować:

- fasolka szparagowa,
- sol i pieprz,
- płatki kukurydziane,
- mleko,
- jajko,
- migdały w płatkach,
- pietruszka zielona,
- olej.


Wykonanie:

1. Do blendera wsypuję trzy łyżki płatków kukurydzianych.


2. Dosypuję trzy łyżki płatków migdałów.


3. Dodaję sól, pieprz i dużą szczyptę pietruszki. Mielę.


4. Z fasoli odkrawam końcówki.


5. Gotuję ją al'dente w osolonym wrzątku.


6. Na głęboki talerz wbijam jajko i dosypuję zawartość blendera.


7. Dolewam trzy łyżki mleka, mieszam dokładnie.


8. Ugotowaną i odcedzoną fasolkę wrzucam do panierki, mieszam widelcem.


9. Przekładam na kilka chwil do rozgrzanego oleju.


Podaję jeszcze gorącą.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz