środa, 15 lutego 2017

Puree ziemniaczano - parmezanowe

Witam,
zapraszam na mocno serowe danie.


Będziecie potrzebować:

- ziemniaki,
- sól i pieprz,
- masło,
- jogurt naturalny,
- gałka muszkatołowa,
- ser Gruyere,
- ser parmezan,
- sem gran padano,
- koperek.


Wykonanie:

1. Ucieram około pół szklanki sera Gruyere.


2. Dodaje na talerz po pół szklanki sera parmezan i gran padano.


3. Na talerz wysypuję łyżkę posiekanego koperku, dwie szczypty gałki i czubatą łyżkę masła.


4. Ziemniaki gotuję w osolonym wrzątku.


5. Do odcedzonych ziemniaków wlewam dwie łyżki jogurtu.


6. Dokładam wszystko z talerz i jeszcze trochę pieprzu. Ugniatam wszystko łyżką do puree.


Puree można odgrzać w piekarniku.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz