Witam,
zapraszam na mocno serowe danie.
Będziecie potrzebować:
- ziemniaki,
- sól i pieprz,
- masło,
- jogurt naturalny,
- gałka muszkatołowa,
- ser Gruyere,
- ser parmezan,
- sem gran padano,
- koperek.
Wykonanie:
1. Ucieram około pół szklanki sera Gruyere.
2. Dodaje na talerz po pół szklanki sera parmezan i gran padano.
3. Na talerz wysypuję łyżkę posiekanego koperku, dwie szczypty gałki i czubatą łyżkę masła.
4. Ziemniaki gotuję w osolonym wrzątku.
5. Do odcedzonych ziemniaków wlewam dwie łyżki jogurtu.
6. Dokładam wszystko z talerz i jeszcze trochę pieprzu. Ugniatam wszystko łyżką do puree.
Puree można odgrzać w piekarniku.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz