piątek, 17 lutego 2017

Pstrąg w ziołach i maśle cytrynowym

Witam,
zapraszam na zdrową rybę.


Będziecie potrzebować:

- pstrąg patroszony bez głowy,
- sól i pieprz,
- papryka chilli,
- świeży tymianek, pietruszka, mięta, rozmaryn, bazylia i lubczyk,


Wykonanie:

1. Wszystkie zioła drobno siekam. W sumie ma ich być 1/3 szklanki drobnych ziół.


2. Umytego i osuszonego pstrąga nacieram wewnątrz solą i pieprzem. Wkładam 2/3 mojej mieszanki ziół.


3. Na to układam trzy łyżki masła cytrynowego.


4. Rybę układam w żaroodpornej formie, solę ją jeszcze z wierzchu.


5. Układam na niej pozostałe zioła.


Wstawiam do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na 25 minut.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz