poniedziałek, 16 stycznia 2017

Pomidory z cebulą

Witam,
zapraszam na staropolską sałatkę.


Będziecie potrzebować:

- cztery pomidory,
- dwie cebule dymki,
- szczypiorek,
- pieprz,
- sos worcester.


Wykonanie:

1. Z pomidorów usuwam szypułki razem z rdzeniem.


2. Do tego nieodzowne są takie szczypce. Ale można też użyć ostrego nożyka.


3. Pomidory kroję w drobniejsze części, mniej więcej po 1/3 plasterka.


4. Posypuję posiekanym szczypiorkiem.


5. Dodaję cebulę pokrojoną w półplasterki.


6. Dolewam łyżkę oliwy.


7. Oraz dwie łyżki sosu worcester.


Mieszam, odstawiam na godzinę do lodówki żeby smaki się przeżarły.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz