piątek, 4 listopada 2016

Stek z tuńczyka w pieprzu i rozmarynie

Witam,
zapraszam na wyborną rybę.


Będziecie potrzebować:

- steki z tuńczyka,
- sól,
- pieprz ziarnisty czerwony,
- pieprz ziarnisty biały,
- oliwa,
- gałązka świeżego rozmarynu,
- cytryna.


Wykonanie:

1. Na duży talerz wysypuję sól i posiekany drobno rozmaryn.


2. Zalewam to łyżką soku z cytryny i dwoma łyżkami oliwy. Wkładam do tego steki i trzymam po 15 minut z każdej strony.


3. Piekarnik rozgrzewam do 220 stopni C.
Wkładam tuńczyka na ruszt, posypuję go pieprzem i zapiekam 3 - 5 minut.


Przed podaniem skrapiam jeszcze sokiem z cytryny.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz