Witam,
zapraszam na wyborną rybę.
Będziecie potrzebować:
- steki z tuńczyka,
- sól,
- pieprz ziarnisty czerwony,
- pieprz ziarnisty biały,
- oliwa,
- gałązka świeżego rozmarynu,
- cytryna.
Wykonanie:
1. Na duży talerz wysypuję sól i posiekany drobno rozmaryn.
2. Zalewam to łyżką soku z cytryny i dwoma łyżkami oliwy. Wkładam do tego steki i trzymam po 15 minut z każdej strony.
3. Piekarnik rozgrzewam do 220 stopni C.
Wkładam tuńczyka na ruszt, posypuję go pieprzem i zapiekam 3 - 5 minut.
Wkładam tuńczyka na ruszt, posypuję go pieprzem i zapiekam 3 - 5 minut.
Przed podaniem skrapiam jeszcze sokiem z cytryny.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz