Witam,
zapraszam na danie wołowe.
Będziecie potrzebować:
- 300 gram mięsa wołowego na gulasz,
- sól i pieprz,
- oliwa,
- sos barbecue,
- dwie garście zielonego groszku,
- pół zielonej papryki,
- wybrane zioła.
Wykonanie:
1. Mięso kroimy w kostkę wielkości około 1 x 1 x 1,5 cm.
2. Wrzucam na rozgrzaną oliwę.
3. Pieprzę, smażę dłuższą chwilę.
4. Dolewam 125 ml ciepłej wody i trzy łyżki sosu barbecue.
5. Duszę na małym ogniu 20 minut.
6. Dodaję drobno posiekaną paprykę.
7. oraz drobno pokrojone zioła. Solę i duszę jeszcze 5 minut.
8. Wrzucam groszek na patelnię, smażę kolejne 5 minut.
Podaję z kaszą gryczaną lub perłową.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz