poniedziałek, 7 listopada 2016

Gulasz wołowy z ziołami i groszkiem

Witam,
zapraszam na danie wołowe.


Będziecie potrzebować:

- 300 gram mięsa wołowego na gulasz,
- sól i pieprz,
- oliwa,
- sos barbecue,
- dwie garście zielonego groszku,
- pół zielonej papryki,
- wybrane zioła.


Wykonanie:

1. Mięso kroimy w kostkę wielkości około 1 x 1 x 1,5 cm.


2. Wrzucam na rozgrzaną oliwę.


3. Pieprzę, smażę dłuższą chwilę.


4. Dolewam 125 ml ciepłej wody i trzy łyżki sosu barbecue.


5. Duszę na małym ogniu 20 minut.


6. Dodaję drobno posiekaną paprykę.


7. oraz drobno pokrojone zioła. Solę i duszę jeszcze 5 minut.


8. Wrzucam groszek na patelnię, smażę kolejne 5 minut.


Podaję z kaszą gryczaną lub perłową.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz