Witam,
zapraszam na zjawiskowy makaron.
Będziecie potrzebować:
- makaron,
- sól i pieprz,
- ser parmezan,
- masło,
- jogurt grecki (naturalny),
- szafran,
- 250 gram kurek,
- kostka rosołowa (opcjonalnie).
Wykonanie:
1. Ćwiartkę kostki odkrawam.
2. Rozpuszczam ją w 1/3 szklanki wrzątku.
3. Dokładam 1/4 łyżeczki szafranu. Odstawiam do naciągnięcia.
Uwaga! Jeśli nie używacie kostki rosołowej, wrzućcie szafran tylko do wrzątku.
4. Makaron gotuję w osolonym wrzątku.
5. Kurki opłukuję pod bieżącą wodą. Kroję na połówki.
6. Obsmażam na patelni na łyżce masła.
7. Dolewam szafran, zagotowuję.
8. Do ciągle gotujących się kurek wkładam makaron.
9. Dodaję dwie łyżki jogurtu, sól i pieprz do smaku. Gotuję jeszcze dwie minuty.
Posypuję startym parmezanem już na talerzu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz