Witam,
zapraszam na delikatnego kurczaka.
Będziecie potrzebować:
- cztery górne części udek kurczaka,
- oliwa,
- miód,
- ząbek czosnku,
- limonka,
- sól i pieprz,
- ser Gruyere,
- świeży tymianek.
Wykonanie:
1. Do małej miseczki ścieram drobno skórkę z wyparzonej limonki.
2. Dolewam sok z połowy limonki i łyżeczkę miodu.
3. Dodaję drobno porwany tymianek.
4. Dolewam łyżkę oliwy.
5. Dokładam drobno posiekany czosnek.
6. Solę i pieprzę.
7. Dosypuję 50 gram startego sera.
8. Z udek odkrawam skórkę, układam w silikonowej formie.
9. Rozkładam sos z limonką równomiernie po udkach.
Wstawiam do nagrzanego do 190 stopni C piekarnika.
Piekę 35 - 40 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz