Witam,
zapraszam na chwilę relaksu.
Będziecie potrzebować:
- gotowe ciasto francuskie,
- sól i pieprz,
- oliwa,
- ser parmezan tarty,
- dwa ząbki czosnku,
- 20 gram orzeszków ziemnych niesolonych,
- kilka gałązek bazylii.
Wykonanie:
1. Do blendera wrzucam obrany czosnek i bazylię (razem z gałązkami).
2. Dorzucam orzeszki, 20 gram sera, trochę soli i pieprz oraz łyżkę oliwy.
3. Mielę dokładnie.
4. Pastę z blendera wyciągam na rozwinięte ciasto francuskie.
5. Rozsmarowuję masę równo po całym cieście.
6. Rozcinam ciasto wzdłuż na pół a potem w poprzek na pięciocentymetrowe prostokąty.
7. Układam na blaszce na papierze do pieczenia.
Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C.
Wyjmuję po 10 - 15 minutach, gdy lekko się przyrumienią.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz