poniedziałek, 14 listopada 2016

Francuskie chrusty z bazyliowym pesto

Witam,
zapraszam na chwilę relaksu.


Będziecie potrzebować:

- gotowe ciasto francuskie,
- sól i pieprz,
- oliwa,
- ser parmezan tarty,
- dwa ząbki czosnku,
- 20 gram orzeszków ziemnych niesolonych,
- kilka gałązek bazylii.


Wykonanie:

1. Do blendera wrzucam obrany czosnek i bazylię (razem z gałązkami).


2. Dorzucam orzeszki, 20 gram sera, trochę soli i pieprz oraz łyżkę oliwy.


3. Mielę dokładnie.


4. Pastę z blendera wyciągam na rozwinięte ciasto francuskie.


5. Rozsmarowuję masę równo po całym cieście.


6. Rozcinam ciasto wzdłuż na pół a potem w poprzek na pięciocentymetrowe prostokąty.


7. Układam na blaszce na papierze do pieczenia.


Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C.
Wyjmuję po 10 - 15 minutach, gdy lekko się przyrumienią.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz