Witam,
zapraszam na bliskowschodnią potrawę.
Będziecie potrzebować:
- podwójna pierś,
- oliwa,
- sól i pieprz,
- trzy ząbki czosnku,
- kurkuma,
- chilli,
- papryka słodka,
- kminek,
- imbir,
- gałka muszkatołowa,
oraz:
- podsmażone na maśle pieczarki,
- ser mozzarella.
Wykonanie:
1. Piersi kurczaka kroję w małą kostkę, wrzucam na rozgrzaną oliwę.
2. Solę i pieprzę oraz posypuję lekko kurkumą, gałką i kminkiem.
3. Dosypuję pozostałe przyprawy, mieszam, chwilę smażę razem.
4. Wyjmuję z patelni na formę do pieczenia, zostawiając cały płyn na patelni.
5. Dodaję pieczarki.
6. Obkładam z wierzchu plastrami mozzarelli.
Wstawiam na 15 minut do nagrzanego do 175 stopni C piekarnika.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz