środa, 21 września 2016

Shawarma zapiekana z serem

Witam,
zapraszam na bliskowschodnią potrawę.


Będziecie potrzebować:

- podwójna pierś,
- oliwa,
- sól i pieprz,
- trzy ząbki czosnku,
- kurkuma,
- chilli,
- papryka słodka,
- kminek,
- imbir,
- gałka muszkatołowa,


oraz:

- podsmażone na maśle pieczarki,
- ser mozzarella.


Wykonanie:

1. Piersi kurczaka kroję w małą kostkę, wrzucam na rozgrzaną oliwę.


2. Solę i pieprzę oraz posypuję lekko kurkumą, gałką i kminkiem.


3. Dosypuję pozostałe przyprawy, mieszam, chwilę smażę razem.


4. Wyjmuję z patelni na formę do pieczenia, zostawiając cały płyn na patelni.


5. Dodaję pieczarki.


6. Obkładam z wierzchu plastrami mozzarelli.


Wstawiam na 15 minut do nagrzanego do 175 stopni C piekarnika.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz