Witam,
zapraszam na wyborne danie makaronowe.
Będziecie potrzebować:
- świeży łosoś (230 gram),
- sól i pieprz,
- dwa ząbki czosnku,
- makaron,
- serek mascarpone,
- pestki dyni,
- ser parmezan tarty,
- oliwa,
- pół pęczka bazylii.
Wykonanie:
1. Do blendera wrzucam listki bazylii.
2. Dodaję garść pestek dyni.
3. Dodaję też dwa obrane ząbki czosnku i dwie łyżki sera parmezan.
4. Mielę dość dokładnie.
5. Dolewam 100 ml oliwy, solę i pieprzę.
6. Mielę jeszcze chwilę.
7. Na rozgrzaną oliwę wrzucam pokrojonego w kosteczkę łososia.
8. Smażę 10 minut, następnie dolewam trzy łyżki wody, dosypuję sól i pieprz.
9. Dokładam 100 gram serka mascarpone.
10. Mieszam dokładnie, czekam aż się zagotuje.
11. Dokładam pesto bazyliowe, mieszam, znów zagotowuję.
12. Dokładam ugotowany makaron. Mieszam do chwili aż sie makaron zagrzeje.
Podaję zaraz po przyrządzeniu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz