Witam,
zapraszam na prawie Malibu.
Będziecie potrzebować:
- mleko skondensowane niesłodzone,
- wiórki kokosowe,
- mleczko kokosowe w proszku,
- wódka.
Wykonanie:
1. Odmierzam 100 gram wiórków kokosowych.
2. Zalewam 200 ml wódki.
3. Słoik zakręcam, odstawiam na 2 tygodnie. Raz dziennie żywo nim wstrząsam.
4. Po dwóch tygodniach całość przelewam do blendera. Mielę dokładnie kilka minut.
5. Przelewam do garnka, dolewam mleko skondensowane. Zagotowuję i wyłączam palnik.
6. Dosypuję pięć łyżek mleczka w proszku.
7. I cztery łyżki cukru kokosowego.
8. Mieszam intensywnie aż cukier się rozpuści.
9. Do litrowej butelki wkładam lejek a jego wypełniam gazą, dość szczelnie.
10. Przecedzam cały płyn z garnka do butelki. Dopełniam wódką.
Wstawiam do lodówki na przynajmniej dobę.
Mieszam za każdym razem przed podaniem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz