środa, 13 lipca 2016

Smażone szparagi

Witam,
zapraszam na zdrowy obiad.


Będziecie potrzebować:

- garść zielonych szparagów,
- szynka włoska,
- cztery ząbki czosnku,
- oliwa,
- sól,
- mąka.


Wykonanie:

1. Szparagi wkładam do osolonego wrzątku tak, by ich główki wystawały ponad wodę. Gotuję 5 - 7 minut.


2. W między czasie, na rozgrzaną oliwę wrzucam pokrojoną szynkę.


3. Dokładam pokrojone w cienkie plasterki ząbki czosnku. 


4. Szparagi odsączam. Panieruję je w mące. 


5. Dokładam na patelnię do szynki i czosnku. 


6. Smażę 10 minut często mieszając. 


Od razu podaję.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz