poniedziałek, 4 lipca 2016

Czekoladowo - kawowe crunchy

Witam,
zapraszam na słodkie kawowe ciasteczka.


Będziecie potrzebować:

- czekolada gorzka,
- pół garści ziaren kawy,
- musli fitella 100 gram,
- dekoracje cukiernicze.


Wykonanie:

1. Musli wsypuję do miski. 


2. Kawę wsypuję do moździerza. Tłukę niezbyt drobno. 


3. Wrzucam wszystko do miski. 


4. Czekoladę łamię na kosteczki, wrzucam do garnka do kąpieli wodnej i rozpuszczam. 


5. Wsypuję mieszankę z miski do czekolady (nie odwrotnie!).


6. Mieszam szybko i dokładnie. 


7. Dosypuję łyżeczkę drobnych dekoracji cukierniczych, Mieszam. 


8. Łyżką nakładam małe porcja masy czekoladowej na papier do pieczenia. 


9. Posypuję jeszcze z wierzchu dekoracją cukierniczą.


Zostawiam do zastygnięcia na minimum trzy godziny.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz