środa, 1 czerwca 2016

Wrapy z kurczakiem i papryką

Witam,
zapraszam na ekstrawaganckie kanapki.


Będziecie potrzebować:

- papryka czerwona,
- papryka zielona,
- dwie piersi z kurczaka,
- sól i pieprz,
- oliwa,
- olej,
- dwie cebule czerwone,
- pół limonki,
- ząbek czosnku,
- szczypiorek,
- mąka,
- papryczka chilli.


Wykonanie:

1. Z mąki, soli i wody robię ciasto.


2. Zagniatam je dokładnie i odstawiam do lodówki. 


3. Piersi z kurczaka kroję na mniejsze części, smażę na rozgrzanym oleju posypane solą i pieprzem. 


4. Papryki kroję w cienkie piórka. 


5. Obie cebule siekam dość drobno. 


6. Na rozgrzany olej wrzucam paprykę, cebulę i przetarty czosnek. Smażę 10 minut czasem mieszając. 


7. Dokładam usmażonego kurczaka, smażę jeszcze 5 minut. 


8. Lekko dosalam, posypuję szczypiorkiem i papryczką chilli. Smażę jeszcze 3 minuty. 


9. Wyjmuję z patelni i dodaję sok z połowy limonki. 


10. Ciasto wyjmuję z lodówki. Małe kawałki wałkuję na omączonej stolnicy.  


11. Smażę wrapy na rozgrzanej oliwie.


12. W każdego wrapa zawijam łyżkę kurczaka z papryką.


Smacznego!
Zdjęcie tytułowe pochodzi ze strony katalogsmakow.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz