piątek, 3 czerwca 2016

Czekoladki do spijania

Witam,
zapraszam na przepyszny napój.


Będziecie potrzebować:

- czekolada biała,
- czekolada gorzka,
- dekorację cukiernicze,
- orzechy, rodzynki, daktyle lub kandyzowane owoce.


Wykonanie:

1. Topię białą czekoladę w garnku do kąpieli wodnej. 


2. Owoce kandyzowane, orzechy i daktyle kroję na drobniejsze kawałeczki. 


3. Na dno małej, kwadratowej, silikonowej foremki układam kilka kawałków daktyla i posypuję np. gwiazdkami cukierniczymi. 


4. Zalewam czekoladą. 


5. Z wierzchu także układam kawałki daktyla i posypuję tym razem groszkami cukrowymi. Robie takie mieszanki aż nie skończy się czekolada :)


6. Znowu rozpuszczam, tym razem gorzką czekoladę w kąpieli wodnej. 


7. Tym razem układam kawałki kandyzowanego pomelo i posypuję białymi gwiazdkami cukrowymi. 


8. Zalewam czekoladą i ponownie dekoruję, tym razem tak samo, jak od spodu tej czekoladki. 


9. Czekoladki wkładam do lodówki, żeby zupełnie zastygły. Rozpuszczam je w gorącym mleku. 


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz