Witam,
zapraszam na przepyszny napój.
Będziecie potrzebować:
- czekolada biała,
- czekolada gorzka,
- dekorację cukiernicze,
- orzechy, rodzynki, daktyle lub kandyzowane owoce.
Wykonanie:
1. Topię białą czekoladę w garnku do kąpieli wodnej.
2. Owoce kandyzowane, orzechy i daktyle kroję na drobniejsze kawałeczki.
3. Na dno małej, kwadratowej, silikonowej foremki układam kilka kawałków daktyla i posypuję np. gwiazdkami cukierniczymi.
4. Zalewam czekoladą.
5. Z wierzchu także układam kawałki daktyla i posypuję tym razem groszkami cukrowymi. Robie takie mieszanki aż nie skończy się czekolada :)
6. Znowu rozpuszczam, tym razem gorzką czekoladę w kąpieli wodnej.
7. Tym razem układam kawałki kandyzowanego pomelo i posypuję białymi gwiazdkami cukrowymi.
8. Zalewam czekoladą i ponownie dekoruję, tym razem tak samo, jak od spodu tej czekoladki.
9. Czekoladki wkładam do lodówki, żeby zupełnie zastygły. Rozpuszczam je w gorącym mleku.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz