Witam,
zapraszam na szybką zupę.
Będziecie potrzebować:
- bulion ze skrzydełek z marchewką,
- sól i pieprz,
- mrożone brokuły,
- mrożona fasolka szparagowa,
- mrożony groszek,
- mrożona brukselka,
- koperek.
Wykonanie:
1. Do gotującego się bulionu wrzucam kilka główek brukselki.
2. Po pięciu minutach wrzucam kilka kwiatków brokuła i dwie garście fasolki szparagowej.
3. Solę i pieprzę. Gotuję 15 minut. Wyłączam, zostawiam do wystygnięcia.
4. Zimną zupę mielę blenderem.
5. Wsypuję trzy garście groszku i garść fasolki szparagowej. Gotuję jeszcze 10 minut.
6. Dosypuję posiekany koperek i pokrojoną marchewkę z bulionu.
Gotuję jeszcze chwilę, żeby marchewka się zagrzała.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz