piątek, 27 maja 2016

Zielona zupa

Witam,
zapraszam na szybką zupę.


Będziecie potrzebować:

- bulion ze skrzydełek z marchewką,
- sól i pieprz,
- mrożone brokuły,
- mrożona fasolka szparagowa,
- mrożony groszek,
- mrożona brukselka,
- koperek. 


Wykonanie:

1. Do gotującego się bulionu wrzucam kilka główek brukselki.


2. Po pięciu minutach wrzucam kilka kwiatków brokuła i dwie garście fasolki szparagowej.


3. Solę i pieprzę. Gotuję 15 minut. Wyłączam, zostawiam do wystygnięcia. 


4. Zimną zupę mielę blenderem. 


5. Wsypuję trzy garście groszku i garść fasolki szparagowej. Gotuję jeszcze 10 minut. 


6. Dosypuję posiekany koperek i pokrojoną marchewkę z bulionu. 


Gotuję jeszcze chwilę, żeby marchewka się zagrzała.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz