środa, 15 czerwca 2016

Jajka wielkanocne faszerowane III

Witam,
zapraszam na niekoniecznie wielkanocne danie.


Będziecie potrzebować:

- pięć jaj,
- sól i pieprz,
- majonez,
- cebulka dymka,
- szczypiorek,
- awokado,
- rzeżucha,
- barszcz (opcjonalnie).


Wykonanie:

1. Jeśli barwicie jajka w skorupkach, musicie przygotować garnek zimnego barszczu.


2. Gotuję jajka i delikatnie naruszam ich łupinki tak, jak na zdjęciu. 


3. Wkładam do garnka z barszczem. 


4. Odstawiam na noc. 


5. Do miski wrzucam pokrojoną rzeżuchę. 


6. Dorzucam posiekany szczypiorek. 


7. W między czasie wyjmuję jajka z barszczu i zostawiam je do całkowitego wyschnięcia. 


8. Awokado obieram i wykrawam pestkę. 


9. Do miski z ziołami dokładam posiekaną drobno cebulkę. 


10. oraz awokado pokrojone w kosteczkę. 


11. Wrzucam też żółtka przekrojonych na pół wzdłuż jaj. 


12. Dokładam łyżkę majonezu, dosypuję sól i pieprz. Mieszam. 


Faszeruję każde jajko dość obficie.
Wstawiam do lodówki na minimum godzinę.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz