piątek, 29 kwietnia 2016

Tagiatelle z pieczarkami a'la Gordon Ramsay

Witam,
zapraszam na makaron.


Będziecie potrzebować:

- makaron tagliatelle,
- pieczarki,
- sól,
- masło klarowane,
- śmietanka 30 %,
- ser Gruyere,
- zielona pietruszka.


Wykonanie:

1. Pieczarki duszę 10 minut na maśle. Solę. 


2. Dodaję 150 ml śmietany połączonej z 50 gram utartego drobno sera. 


3. Chwilę gotuję razem.


4. Dodaję 200 gram makaronu ugotowanego al'dente. 


5. Dosypuję 50 gram sera utartego na dużych oczkach tarki. 


6. Mieszam. Gotuję jeszcze 3 minuty. 


Podaję posypany świeżą zieloną pietruszką. 
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz