piątek, 26 lutego 2016

Pasta rybna z kaparami

Witam,
zapraszam na rybę wędzoną.


Będziecie potrzebować:

- wędzony pstrąg,
- dwie cebule dymki,
- dwa jajka gotowane,
- sól i pieprz,
- ogórek kiszony,
- szczypiorek,
- kapary.


Wykonanie:

1. Gotowane jajka kroję w drobną kostkę.


2. Dodaję do nich posiekany szczypiorek.


3. Dorzucam też drobno posiekane cebulki


4. i pokrojonego w małą kostkę, obranego ogórka.


5. Wędzonego pstrąga dokładnie oczyszczam, rwę na drobne piórka.


6. Wrzucam do miski.


7. Dodaję cztery łyżki odsączonych kaparów.


8. Wszystko lekko solę, pieprzę i dodaję trochę majonezu. Mieszam.


Pastę przechowuję w lodówce.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz