Witam,
zapraszam na rybę wędzoną.
Będziecie potrzebować:
- wędzony pstrąg,
- dwie cebule dymki,
- dwa jajka gotowane,
- sól i pieprz,
- ogórek kiszony,
- szczypiorek,
- kapary.
Wykonanie:
1. Gotowane jajka kroję w drobną kostkę.
2. Dodaję do nich posiekany szczypiorek.
3. Dorzucam też drobno posiekane cebulki
4. i pokrojonego w małą kostkę, obranego ogórka.
5. Wędzonego pstrąga dokładnie oczyszczam, rwę na drobne piórka.
6. Wrzucam do miski.
7. Dodaję cztery łyżki odsączonych kaparów.
8. Wszystko lekko solę, pieprzę i dodaję trochę majonezu. Mieszam.
Pastę przechowuję w lodówce.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz