poniedziałek, 22 lutego 2016

Brukselka w orzechowej panierce

Witam,
zapraszam na dodatek do obiadu.


Będziecie potrzebować:

- 500 gram brukselki,
- sól i pieprz,
- bułka tarta,
- jajko,
- ser tarty Gran Primo,
- orzeszki Fistaszki,
- gałka muszkatołowa,
- oliwa.


Wykonanie:

1. Bo blendera wrzucam trzy garście obranych orzeszków oraz dużą szczyptę gałki i pieprzu.


2. Mielę bardzo intensywnie.


3. Na duży telerz wysypuję orzeszki i dosypuję taką samą ilość bułki tartej.


4. Dosypuję jeszcze dwie łyżki sera tartego. Mieszam wszystko.


5. Jajko roztrzepuję z odrobiną soli. Brukselkę gotuję al'dente.


6. Panieruję brukselki w jajku i w orzeszkowej panierce.


7. Smażę na jasnozłoty kolor.


Podaję od razu po przyrządzeniu.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz