Witam,
zapraszam na dodatek do obiadu.
Będziecie potrzebować:
- 500 gram brukselki,
- sól i pieprz,
- bułka tarta,
- jajko,
- ser tarty Gran Primo,
- orzeszki Fistaszki,
- gałka muszkatołowa,
- oliwa.
Wykonanie:
1. Bo blendera wrzucam trzy garście obranych orzeszków oraz dużą szczyptę gałki i pieprzu.
2. Mielę bardzo intensywnie.
3. Na duży telerz wysypuję orzeszki i dosypuję taką samą ilość bułki tartej.
4. Dosypuję jeszcze dwie łyżki sera tartego. Mieszam wszystko.
5. Jajko roztrzepuję z odrobiną soli. Brukselkę gotuję al'dente.
6. Panieruję brukselki w jajku i w orzeszkowej panierce.
7. Smażę na jasnozłoty kolor.
Podaję od razu po przyrządzeniu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz