poniedziałek, 25 stycznia 2016

Makaron z masłem czosnkowym

Witam,
zapraszam na pyszny obiad.


Będziecie potrzebować:

- makaron,
- sól i pieprz,
- zielona pietruszka,
- cztery ząbki czosnku,
- masło.


Wykonanie:

1. Makaron gotuję al'dente w osolonym wrzątku.


2. W drugim garnku rozpuszczam dwie łyżki masła.


3. Dodaję do niego przetarty czosnek. Chwile smażę, nie dopuszczając do zarumienienia. Zdejmuję z palnika.


4. Dosypuję dwie łyżki posiekanej natki pietruszki.


5. Dorzucam odcedzony makaron. Mieszam bardzo intensywnie, żeby cały makaron dokładnie obtoczył się w maśle.


Solę i pieprzę przed podaniem.
Od razu podaję.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz