sobota, 14 listopada 2015

Zupa ogórkowa

Witam,
zapraszam na poczciwą zupę.


Będziecie potrzebować:

- bulion na skrzydełkach z marchewką,
- trzy ziemniaki,
- ogórki kiszone,
- sól i pieprz,
- śmietana,
- zielona pietruszka.


Wykonanie:

1. Ziemniaki obieram i myję.


2. Kroje w kostkę 1x1 cm.


3. Ziemniaki wrzucam na rozgrzaną patelnię. Smażę czasem mieszając do momentu aż nie zaczną się rumienić.


4. Ziemniaki przekładam do garnka, zalewam bulionem i gotuję 20 minut.


5. Dorzucam utarte na tarce obrane ogórki. Gotuję jeszcze 15 minut.


6. Dorzucam marchewkę z bulionu i pietruszkę. Chwilę podgrzewam.


Gotową zupę zabielam śmietaną.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz