Witam,
zapraszam na poczciwą zupę.
Będziecie potrzebować:
- bulion na skrzydełkach z marchewką,
- trzy ziemniaki,
- ogórki kiszone,
- sól i pieprz,
- śmietana,
- zielona pietruszka.
Wykonanie:
1. Ziemniaki obieram i myję.
2. Kroje w kostkę 1x1 cm.
3. Ziemniaki wrzucam na rozgrzaną patelnię. Smażę czasem mieszając do momentu aż nie zaczną się rumienić.
4. Ziemniaki przekładam do garnka, zalewam bulionem i gotuję 20 minut.
5. Dorzucam utarte na tarce obrane ogórki. Gotuję jeszcze 15 minut.
6. Dorzucam marchewkę z bulionu i pietruszkę. Chwilę podgrzewam.
Gotową zupę zabielam śmietaną.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz