poniedziałek, 9 listopada 2015

Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem

Witam,
zapraszam na pyszną zapiekankę.


Będziecie potrzebować:

- makaron kokardki,
- puszka tuńczyka w sosie własnym,
- sól i pieprz,
- cebula,
- jajko,
- kawałek sera lazur,
- ricotta,
- ser tarty,
- papryczka chilli,
- tymianek,
- koperek.


Wykonanie:

1. Do miski wrzucam serek ricotta i odsączonego tuńczyka.


2. Dodaję jajko i drobno posiekaną cebulę.


3. Solę i pieprzę. Posypuję też papryką i tymiankiem.


4. Mieszam dokładnie.


5. Gotuję makaron do momentu aż będzie prawie al'dente.


6. Odsączam go dokładnie i dodaję do serka z tuńczykiem. Mieszam.


7. Wykładam do formy do zapiekania. Z wierzchu posypuję startym serem i rozkruszonym serem lazur.


8. Wstawiam do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika i piekę ok. 20 minut.


Gotową zapiekankę posypuję posiekanym koperkiem.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz