piątek, 6 listopada 2015

Francuskie ciastka z serem i kiełbasą

Witam,
zapraszam na przekąskę.


Będziecie potrzebować:

- ciasto francuskie,
- jajko,
- dwie cebule dymki,
- sól i pieprz,
- ser lazur błękitny,
- kawałek kiełbasy.


Wykonanie:

1. Jajko wbijam do miseczki. Dosypuje sól i pieprz. Rozkłucam.


2. Kiełbasę kroję w cienkie plasterki, wrzucam na rozgrzaną patelnię.


3. Ciasto francuskie kroję na 24 kawałki.


4. Do kiełbasy dodaję drobno posiekane cebule. Smażę, aż nie nabiorą rumianego koloru.


5. Ser pleśniowy w kawałeczkach oraz kiełbasę z cebulą rozkładam na cieście.


6. Każde ciastko zawijam.


7. Smaruję z wierzchu rozkłuconym jajkiem.


Wstawiam do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika. Piekę około 20 minut.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz