Witam,
zapraszam na przekąskę.
Będziecie potrzebować:
- ciasto francuskie,
- jajko,
- dwie cebule dymki,
- sól i pieprz,
- ser lazur błękitny,
- kawałek kiełbasy.
Wykonanie:
1. Jajko wbijam do miseczki. Dosypuje sól i pieprz. Rozkłucam.
2. Kiełbasę kroję w cienkie plasterki, wrzucam na rozgrzaną patelnię.
3. Ciasto francuskie kroję na 24 kawałki.
4. Do kiełbasy dodaję drobno posiekane cebule. Smażę, aż nie nabiorą rumianego koloru.
5. Ser pleśniowy w kawałeczkach oraz kiełbasę z cebulą rozkładam na cieście.
6. Każde ciastko zawijam.
7. Smaruję z wierzchu rozkłuconym jajkiem.
Wstawiam do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika. Piekę około 20 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz