Witam,
zapraszam na pyszny deser.
Będziecie potrzebować:
- 100 ml śmietanki 30 %,
- cztery łyżki serka mascarpone,
- dwie łyżki cukru pudru,
- łyżka syropu (toffi, karmel, waniliowy lub podobny),
- 100 gram malin,
- kilka bez,
- czekolada mleczna do ozdoby.
Wykonanie:
1. W wysokim naczyniu mieszam śmietankę i cukier puder.
2. Dodaję syrop.
3. oraz serek mascarpone. Ubijam blenderem dłuższą chwilę.
4. Do pucharków wykładam około 10 malin.
5. Posypuję rozkruszoną bezą.
6. Wykładam na wierzch masę serkową.
7. Na serku układam jeszcze kilka malin.
8. Z wierzchu znowu posypuję rozkruszoną bezą.
Wierzch deseru posypuję utartą czekoladą.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz