środa, 21 października 2015

Flądra w panierce mocno orzechowej

Witam,
zapraszam pyszną rybę.


Będziecie potrzebować:

- flądry (świeże lub mrożone),
- jajko,
- sól cytrynowa,
- pieprz,
- fistaszki,
- orzechy laskowe,
- migdały,
- pestki słonecznika,
- pietruszka zielona.


Wykonanie:

1. Rozmrożone flądry posypuję solą i pieprzem.


2. Do blendera wrzucam garść obranych migdałów.


3. Dorzucam garść pestek słonecznika.


4. oraz koło 10 sztuk obranych orzechów laskowych.


5.Dodaję też garść obranych fistaszków.


6. Doprawiam solą, pieprzem i zieloną pietruszką.


7. Mielę dość drobno.


8. Panieruję flądry kolejno, w osolonym jajku i w zmielonych orzechach.


9. Smażę na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz