Witam,
zapraszam pyszną rybę.
Będziecie potrzebować:
- flądry (świeże lub mrożone),
- jajko,
- sól cytrynowa,
- pieprz,
- fistaszki,
- orzechy laskowe,
- migdały,
- pestki słonecznika,
- pietruszka zielona.
Wykonanie:
1. Rozmrożone flądry posypuję solą i pieprzem.
2. Do blendera wrzucam garść obranych migdałów.
3. Dorzucam garść pestek słonecznika.
4. oraz koło 10 sztuk obranych orzechów laskowych.
5.Dodaję też garść obranych fistaszków.
6. Doprawiam solą, pieprzem i zieloną pietruszką.
7. Mielę dość drobno.
8. Panieruję flądry kolejno, w osolonym jajku i w zmielonych orzechach.
9. Smażę na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz