Witam,
zapraszam na prawdopodobnie najlepszy quiche.
Będziecie potrzebować:
- gotowe ciasto kruche,
- sól i pieprz,
- trzy jajka,
- dwie cebule czerwone,
- trzy cebule,
- 100 gram sera żółtego,
- oliwa paprykowa,
- 150 ml jogurtu naturalnego,
- łyżka masła.
Wykonanie:
1. Ciastem kruchym wykładam okrągłą formę.
2. Obcinam nadmiar tak, żeby zostały około 2 cm brzegów.
3. Smaruję rozkłóconym żółtkiem.
4. Nakłuwam kilka razy widelcem.
5. Wstawiam do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika na 5 - 10 minut.
6. Obie cebule kroję w piórka.
7. Blanszuję je na łyżce masła i łyżce oliwy przez 7 - 8 minut.
8. Do blendera wrzucam dwa całe jajka i to co zostało z trzeciego.
9. Wlewam jogurt naturalny.
10. Ubijam do uzyskania jednolitej masy.
11. Solę i pieprzę do smaku.
12. Rozkładam cebulę na podpieczonym spodzie.
13. Posypuję startym żółtym serem.
14. Zalewam masą jajeczną.
15. Wstawiam do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 20 - 30 minut.
Quiche można również podać z cebulą i pieczarkami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz