czwartek, 18 czerwca 2015

Quiche z cebulą

Witam,
zapraszam na prawdopodobnie najlepszy quiche.



Będziecie potrzebować:

- gotowe ciasto kruche,
- sól i pieprz,
- trzy jajka,
- dwie cebule czerwone,
- trzy cebule,
- 100 gram sera żółtego,
- oliwa paprykowa,
- 150 ml jogurtu naturalnego,
- łyżka masła.


Wykonanie:

1. Ciastem kruchym wykładam okrągłą formę. 


2. Obcinam nadmiar tak, żeby zostały około 2 cm brzegów.


3. Smaruję rozkłóconym żółtkiem.


4. Nakłuwam kilka razy widelcem. 


5. Wstawiam do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika na 5 - 10 minut.


6. Obie cebule kroję w piórka.


7. Blanszuję je na łyżce masła i łyżce oliwy przez 7 - 8 minut.


8. Do blendera wrzucam dwa całe jajka i to co zostało z trzeciego.


9. Wlewam jogurt naturalny.


10. Ubijam do uzyskania jednolitej masy.


11. Solę i pieprzę do smaku.


12. Rozkładam cebulę na podpieczonym spodzie.


13. Posypuję startym żółtym serem.


14. Zalewam masą jajeczną.


15. Wstawiam do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 20 - 30 minut.


Quiche można również podać z cebulą i pieczarkami.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz