Witam,
zapraszam a świąteczne śniadanie.
Będziecie potrzebować:
- pięć jajek,
- sól i pieprz,
- chrzan,
- majonez,
- rzodkiewki,
- rzeżucha,
- papryka ostra,
- szczypiorek.
Wykonanie:
1. Do miseczki wkrawam szczypiorek.
2. Ugotowane na twardo jajka przekrawam wzdłuż na pół. Za pomocą łyżeczki wyjmuję żółtka.
3. Białka układam przekrojonym do góry, żółtka wrzucam do miseczki.
4. Rozbijam widelcem, dodaję łyżeczkę chrzanu.
5. Wsypuję też drobno posiekane 3 lub 4 rzodkiewki.
6. Dodaję łyżkę majonezu, sól i pieprz oraz trochę papryki. Mieszam.
7. Masą żółtkową napełniam białka (tak "z górką").
Każde jajko dekoruję kilkoma gałązkami rzeżuchy. Wstawiam do lodówki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz