Witam,
zapraszam na niesamowity dodatek do dań głównych.
Będziecie potrzebować:
- kilka młodych marchewek,
- sól i pieprz,
- jajko,
- chilli,
- mąka kukurydziana,
- tarty ser.
Wykonanie:
1. Marchewki oczyszczam, myję, odkrawam nać zostawiając 1 cm zielonych końcówek.
2. Gotuję 7 minut w osolonym wrzątku.
3. Odcedzam marchewki na sicie. Odczekuję, żeby przestygły.
4. W jednym głębokim talerzu rozbijam jajko. Solę je i pieprze. Mieszam.
5. W drugi głęboki talerz wsypuję szklankę mąki. dosypuję 20 gram sera i trochę chilli. Mieszam.
6. Panieruję marchewki najpierw w jajku, potem w bułce.
7. Smażę na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Podaję gorące.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz