środa, 3 grudnia 2014

Deser truskawkowy II

Witam,
zapraszam na prosty, wyśmienity deser.

Będziecie potrzebować:

- 250 gram truskawek (mogą być mrożone),
- dwie różnokolorowe galaretki,
- bita śmietana,
- cukrowa posypka do dekoracji.


Wykonanie:

1. Truskawki myję i usuwam szypułki.


2. Galaretki wsypuję do dwóch osobnych misek, zalewam 250 ml wrzątku. Mieszam, aż się nie rozpuszczą.


3. Truskawki kroję w ćwiartki. Wsypuję do salaterek tak, by lekko wystawały ponad brzeg.


4. Za pomocą łyżki zalewam jedną z galaretek.


5. Galaretki ma być do połowy wysokości salaterki. Wstawiam do lodówki na dwie godziny.


6. Za pomocą łyżki zalewam drugą z galaretek.


7.  Galaretki ma być do pełna salaterki. Wstawiam do lodówki na dwie godziny.


Gotową galaretkę dekoruję bitą śmietaną i cukrową posypką.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz