Witam,
zapraszam na prosty, wyśmienity deser.
Będziecie potrzebować:
- 250 gram truskawek (mogą być mrożone),
- dwie różnokolorowe galaretki,
- bita śmietana,
- cukrowa posypka do dekoracji.
Wykonanie:
1. Truskawki myję i usuwam szypułki.
2. Galaretki wsypuję do dwóch osobnych misek, zalewam 250 ml wrzątku. Mieszam, aż się nie rozpuszczą.
3. Truskawki kroję w ćwiartki. Wsypuję do salaterek tak, by lekko wystawały ponad brzeg.
4. Za pomocą łyżki zalewam jedną z galaretek.
5. Galaretki ma być do połowy wysokości salaterki. Wstawiam do lodówki na dwie godziny.
6. Za pomocą łyżki zalewam drugą z galaretek.
7. Galaretki ma być do pełna salaterki. Wstawiam do lodówki na dwie godziny.
Gotową galaretkę dekoruję bitą śmietaną i cukrową posypką.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz