Witam,
zapraszam na pyszną rybę.
Będziecie potrzebować:
- dwa patroszone pstrągi (bez głów),
- sól i pieprz,
- pół cytryny,
- bułka tarta,
- olej,
- masło,
- ząbek czosnku,
- zielona pietruszka, koperek.
Wykonanie:
1. Z cytryny obieram skórkę i wyciskam sok.
2. Ryby myję, osuszam ręcznikiem papierowym. Nacieram solą i pieprzem z wierzchu i od wewnątrz.
3. Z wierzchu ryby polewam sokiem z cytryny.
4. Skórkę cytrynową kroję w wąskie paseczki.
5. Do skórki dodaję posiekane zioła.
6. Oraz przeciśnięty czosnek.
7. I trzy łyżki bułki tartej.
8. Mieszam dokładnie.
9. Dolewam 4 łyżki oleju.
10. Masą bułkową smaruję pstrągi wewnątrz.
11. i na zewnątrz.
12. Przekładam do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem.
13. Rybę wstawiam do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika. Piekę 20 - 25 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz