czwartek, 18 września 2014

Leczo

Witam,
zapraszam na paprykowe szaleństwo.






Będziecie potrzebować:

- pięć różnokolorowych papryk,
- trzy cebule,
- sól i pieprz,
- dwie kiełbasy,
- dwie puszki pomidorów.


Wykonanie:

1. Cebule kroję w niezbyt duże części.


2. Paprykę oporządzam, wykrawam pestki, kroję w paseczki. Wrzucam do garnka razem z cebulą.


3. Sole, pieprzę, mieszam i zapalam palnik. 


4. Kiełbasę kroję w cienkie plasterki.


5. Wrzucam kiełbasę i pomidory (razem z zalewą) do papryki.


6. Mieszam wszystko solidnie.


7. Gotuję dwie godziny często mieszając. Doprawiam przed podaniem.


Leczo doskonale nadaje się do spiżarni na zimę. Wystarczy zagotować, przełożyć do słoików, zamknąć i odwrócić do góry dnem na noc. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz