Witam,
zapraszam na paprykowe szaleństwo.
Będziecie potrzebować:
- pięć różnokolorowych papryk,
- trzy cebule,
- sól i pieprz,
- dwie kiełbasy,
- dwie puszki pomidorów.
Wykonanie:
1. Cebule kroję w niezbyt duże części.
2. Paprykę oporządzam, wykrawam pestki, kroję w paseczki. Wrzucam do garnka razem z cebulą.
3. Sole, pieprzę, mieszam i zapalam palnik.
4. Kiełbasę kroję w cienkie plasterki.
5. Wrzucam kiełbasę i pomidory (razem z zalewą) do papryki.
6. Mieszam wszystko solidnie.
7. Gotuję dwie godziny często mieszając. Doprawiam przed podaniem.
Leczo doskonale nadaje się do spiżarni na zimę. Wystarczy zagotować, przełożyć do słoików, zamknąć i odwrócić do góry dnem na noc. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz