sobota, 20 września 2014

Jajka sadzone na lazurowo

Witam,
zapraszam na nietypowe jajka sadzone.


Będziecie potrzebować:

- cztery jajka,
- sól i pieprz,
- ser lazur (120 gram),
- oliwa z oliwek,
- szczypiorek,
- ser parmezan.


Wykonanie:

1. Ser lazur kroję w plasterki grubości pół centymetra.


2. Wkładam go na patelnię na rozgrzaną oliwę. Smażę nie więcej niż pół minuty.


3. Na lekko rozpuszczony ser wbijam jajka, zmniejszam palnik.


4. Posypuję jajka odrobiną soli, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.


5. Na wierzch ucieram trochę parmezanu. Przykrywam pokrywką na minutę żeby ser rozmiękł.


Jajka pasuję zarówno do obiadu, jak i na śniadanie. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz