Witam,
zapraszam do mojej spiżarni po raz piąty.
Będziecie potrzebować:
- maliny (250 gram),
- cukier.
Wykonanie:
1. Maliny przebieram, oczyszczam i wsypuję do garnka.
2. Zasypuję połową szklanki cukru i wstawiam na całą noc do lodówki.
3. Następnego dnia wstawiam maliny na mały palnik.
4. Rozdrabniam łyżką.
5. Dosypuję jeszcze pół szklanki cukru i dolewam szklankę wody. Gotuję godzinę.
6. Przecedzam jeszcze gorącą konfiturę do małych słoiczków.
7. Zakręcam szczelnie. Stawiam słoik do góry dnem i zostawiam na noc do ostygnięcia.
Można dodać dwie łyżki do gorącej, rozgrzewającej herbaty. Konfitura idealna na jesienne katary. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz